Pret met Permission Machine, deel 2

  • Berichtcategorie:Pret met PM

En hier het tweede deel over Permission machine.

Na ontvangst van hun eerste afpersingsbericht en wat onderzoek online waaruit bleek dat dit toch een echt bericht en geen oplichtingspoging was, heb ik alles van de website afgehaald. Dat was makkelijker dan alles nakijken of er misschien nog wel ergens anders een afbeelding gebruikt was die onder een copyright zou kunnen vallen. Want nog meer claims voor absurd hoge bedragen zat ik nou ook weer niet op te wachten. Daarna heb ik meteen een bericht vol frustraties op de website gezet. (die tekst staat hieronder).

Dit heeft er echter maar een paar uur opgestaan. Toen heb ik dat eraf gehaald en maar eens wat meer onderzoek gedaan naar Permission Machine. Zoek maar eens met google naar Permission Machine, dan vind je heel veel berichten van kleine websites zoals de mijne, verenigingen en mensen met blogjes of iets geplaatst op Facebook, Twitter, Instagram en hoe al die andere social media ook mag heten.  Worden allemaal vervolgd door de pixel maffia van Permission Machine en ook afgeperst met hoge bedragen onder dreiging dat het alleen maar meer wordt als ze niet betalen, want dan komen er deurwaarder- en rechtszaakkosten bij.

In het volgende deel van de pret met Permission Machine de e-mail die ik naar ze toegestuurd heb, maar eerst nog even wat er tijdelijk op mijn site heeft gestaan:


Wat nu? Een lege site?

Jawel hoor, alle inhoud is eraf gegooid.
En waarom dan?
Nou, blijkbaar heb ik per ongeluk in een cartoon uit 2017 een plaatje gebruikt waar copyright van het ANP op zat en daar had ik geen licentie voor.

In plaats van dat ze dat binnen korte tijd melden, kiezen deze hufters ervoor om er lekker lang mee te wachten zodat ze een hoger boetebedrag kunnen uitschrijven. Ze kunnen natuurlijk ook gewoon een waarschuwing geven met verzoek om de afbeelding te verwijderen, maar ze worden er waarschijnlijk zo lekker geil van om stoer te doen met boetetjes uitdelen en dreigen met deurwaarders en eventuele hoge proceskosten. Stoer hoor.

Natuurlijk als je het juridisch bekijkt staan ze in hun recht. Als je het op een normale, menselijke  manier bekijkt zou je in veel gevallen je niet hoeven opstellen als een achterlijke kutkip die alleen maar hysterisch staat te kakelen omdat het kan. Maar goed, ANP heeft speciaal een bureau, gevestigd in België, in dienst genomen om heel het internet af te speuren naar gewone gebruikers zoals ik om met dreigende maffiapraktijken geld uit de zak te kloppen. Want ik verdien niets aan de cartoons die op deze website stonden. Die waren gewoon gemaakt om andere mensen wat lol te bezorgen, maar lol mag schijnbaar niet van die ANP en Permission Machine (de mensen die zo geil worden van dreigen als ze geen geld krijgen) tering tyfus schijt honden.

Waarom worden de gewone mensen lekker hard aangepakt? Nou de eigenaar van ANP wil natuurlijk wel 60 keer per jaar op vakantie kunnen. [sarcasme stand aan] Want die teringhond heeft het al zo moeilijk natuurlijk, in deze coronatijden verdient hij bijna niets meer met al zijn bedrijven. [sarcasme stand uit] Wie heeft ANP dan opgekocht? Johh de Teringmol. Kan die mediahufter ook lekker veel invloed uitoefenen op wat er in de pers mag verschijnen.

Maar goed, die ANP-nazi’s vragen of ik maar even €342,- wil aftikken zodat johhhyboy de Mol straks nog wat cocktails kan drinken op vakantie. Tenminste, dat zal hij zeggen, maar waarschijnlijk geeft hij dat gewoon in Thailand uit aan de loverboys in een of ander schimmig cafeetje. Misschien ook meteen een mooi idee voor een nieuw John ‘kuttekop’ de Mol programma formaat: “So you think you can suck John de Mols dick”.

Die €342 is gebaseerd op een licentie die je per jaar betaald. Die foto was dus uit een cartoon uit 2017, dus mag je voor 3 jaar licentiekosten betalen. Alsof iemand zoals ik een foto zou gebruiken die je per jaar moet betalen! Achterlijke varkens dat het zijn. Op stock-foto websites zijn vergelijkbare foto’s te koop voor 10 euro, eenmalig aankoopbedrag. Vandaar dat dit maffiapraktijken zijn. Onder dreiging van rechtszaken en deurwaarders met nog hogere kosten dwingen ze je te betalen. Dus gewoon domme pech dat ik net deze foto eruit gepikt heb via Google, maar daar profiteren die afpersers van!

En daarom is alles van de website gehaald. Grote kans dat ik in een andere cartoon ook per ongeluk een foto gebruikt heb van die zielige aanstellerige zeikerds van het ANP die de gewone burger graag als enorme crimineel wegzetten met hoge boetes i.p.v. een waarschuwing om iemand duidelijk te maken dat ze een fout gemaakt hebben. Ik heb op het net al veel verhalen gelezen over ANP en Permission Machine en hun maffia-achtige bedreigingen en afpers praktijken, dus ik zal er ook niet aan ontkomen en deze fotonazi’s moeten spekken met vakantiegeld voor het Molletje. Sinds die molshoop ANP opgekocht heeft, zijn het aantal claims via Permission Machine enorm gestegen. Het is dus gewoon een verdienmodel geworden!

Als die kutkippen uit België het afgetroggelde geld eerlijk verdelen moet de fotograaf van de foto er (een veel te klein) deel van krijgen. Maar waarschijnlijk (weten we eigenlijk wel heel zeker) wordt de fotograaf van de foto ook gewoon keihard genaaid en gaat het al het geld naar de ANP graaiers en die andere zakkenvullers die ontiegelijk veel centjes binnenharken met deze maffiapraktijken.

Leuk feitje dan nog om af te sluiten: terwijl die teringhonden rijk worden door de burger met onredelijk hoge bedragen af te persen, heb ik een laag salaris waar ongeveer €300 van overblijft elke maand na aftrek van de vaste lasten. Daar mag nu dus die €342 van betaald worden. Zal zo de kat even vertellen dat die komende maand net als ik alleen droog brood te vreten krijgt.