De Cattoons zijn ontstaan doordat ik thuis altijd (flauwe) opmerkingen maakte bij nieuwsberichten op tv en in de krant. Toen dacht ik, waarom alleen de mensen thuis vervelen met grappen, als je op internet een heleboel mensen kan lastig vallen in één keer.

Slimpie is in eerste instantie bedacht om de lege ruimtes op te vullen op de dagen dat ik niets leuks kon vinden voor de Cattoon. Tegenwoordig is Slimpie niet meer weg te denken met zijn spreuken en 'levenswijsheden'.

Soms zie, hoor of lees je ergens iets, of komt er spontaan een raar idee bij je op, waar je een leuk of grappig beeld bij vormt. Die dingen passen vaak niet bij een Cattoon of Slimpie en deze worden dan verzameld als overige cartoon.


In 'Gezeik' kan ik eens lekker los gaan op alle domme dingen die je dagelijks naar je kop geslingerd krijgt of andere zaken die niet helemaal goed gegaan zijn. Als je een erg teer zieltje hebt, is lezen op eigen risico!

De En... pats! strips gaan over Henri, die telkens maar domme dingen zegt tegen het meisje van zijn dromen. Hij wordt hierbij geholpen door Eki de eekhoorn, die hem van tips voorziet om zijn droomprinses te veroveren. Maar of dit veel nut heeft ...

De plaatjes uit de rubriek 'Nog iets interessant meegemaakt de laatste tijd?' waren in eerste instantie bedoeld als parodie op alle 'interessante' dingen die iedereen maar op de social media meent te moeten zetten. Tegenwoordig worden er meestal speciale data uitgelicht die ook 'heel interessant' zijn.
Wat een interessant verhaal zeg ...