Motormongolen

Motormongolen. Iedereen is ze wel eens tegengekomen. Die zielige sukkeltjes die met hun luid vroemende motortjes als halfgare eikeltjes over de weg slingeren. In hun eigen gedachte zijn ze waarschijnlijk de stoerste koning op de weg, helaas vindt de rest van de wereld ze gewoon motormongooltjes.

Nou wil ik niet zeggen dat alle motorrijders ook motormongooltjes zijn, maar veel toch wel. Hoe harder het geluid, hoe lager het IQ zullen we maar zeggen.

Gisteren op de fiets kwam ik er ook weer zo een tegen. Een ouwe, dikke, vadsige midlifecrisis ondergaande zielige sukkel op een dikke Honda Goldwing. Dit is eigenlijk geen motor, maar een bankstel op wielen. Voor de sukkel die wel wil rijden op een motor, maar eigenlijk geen zin heeft om z’n luie dikke reet uit zijn luxe relaxfauteuil te tillen.

In eerste instantie dacht ik dat er weer van die jeugdige droeftoeters aan kwamen op de fiets. Van die sukkeltjes die denken dat iedereen hun muziek geweldig vindt en dat ze enorm stoer zijn als ze die vanaf hun telefoontjes lekker hard afspelen. Vaak met speakers eraan natuurlijk, anders kunnen alle andere mensen niet ‘meegenieten’ van die godvergetenste kut herrie die ze tegenwoordig muziek noemen. Alleen vreemd dat dit Nederlandstalig gejank was…

Nee, dat was dus meneertje motormuisje met zijn rijdende relaxfauteuil. Die dingen hebben een radio ingebouwd. Ten eerste moet die radio natuurlijk zo hard staan dat die wel boven het veel te harde en overdreven vroem geluid van die motorrolstoel uit komt. Daarbij heeft het motormannetje ook nog een helm op z’n domme kop waardoor die nog minder hoort, dus moet die kut radio nog harder aan!

Voor mij fietste een oud mannetje die wat heen en weer zwalkte over de weg. Sinds er zo een mooi (of moet in ieder geval mooi voorstellen) snelfietsroute aangelegd is, zit er een klein midden heuveltje tussen de weghelften in. Ook erg slim zo’n midden euvel op een fietspad waar alleen fietsers last van hebben. Auto’s kunnen er zo overheen zonder hinder, fietsers moeten erg opletten dat ze er niet overheen vallen als ze die scheef raken met het wiel. Omdat die ouwe knar zo slingerde dacht ik bij mezelf, daar blijf ik even achter fietsen en als straks bij een zijstraat het midden heuveltje even ophoudt heb ik genoeg ruimte om in te halen.

Die Honda goldwinglul voelde zich natuurlijk veel te stoer om achter een ordinaire pauper fiets te moeten rijden en drukte die veel te brede aso-motor effe vlak langs het ouwe opaatje. Die schrok daar volgens mij wel van en het valt me nog mee dat die niet op z’n bek gepleurd is. De andere weghelft was helemaal vrij en die brommerhond had dus ook makkelijk kunnen inhalen op de andere weghelft.

Valt me wel op dat blijkbaar alle motorbezitters in mijn omgeving van die asociale teringzakken zijn. De meeste hebben die motortjes allen maar aangeschaft om de hele buurt te trakteren op vroem vroem VROEM! Zo is er bijvoorbeeld een enorme eikel bij ons op de hoek. Ik stond toevallig net boven iets op te ruimen en toen kon ik zo de tuin in kijken bij motormuisje, ze hadden toen nog een schutting geplaatst bij het huis.

Motormongool komt naar buiten en start de motor. Dan blijft hij ernaast staan en blijft minutenlang alleen maar aan de gashendel draaien. Vroem … vroem … VROEM … VROOOOEEEEEEMMMMM. Wat een teringeikel! Daarna gaat hij weer naar binnen, maar laat wel de motor lopen. Weer zo’n motortje die veel te veel geluid maakt. Na dik 5 minuten komt meneer de lul naar buiten met zijn helmpje en een rugzak. Grappig, een echte zak met een rugzak. Dan moet ie natuurlijk nog een tijdje naast de motor staan te vroemen. Hee debieltje, heel de buurt weet wel dat jij een stoere boy met een brommert bent, stop maar met die herrie! Dan stapt ie op de motor en gaat de tuin uit. Op straat blijft hij staan en ook daar moet nog een keer of 10 stevig gevroemd worden. Stel je toch eens voor dat er toch nog iemand in de omgeving zou zijn die niet weet dat jij de opper-scooter-lul van de buurt bent. Kijk mij, hier sta ik, ik ben brommerlul, hear me vroem! En dan verwacht je natuurlijk dat hij super stoer weg rijdt. Minimaal met een mega-wheelie en een dubbele achterwaartse salto. Maar nee hoor, meneer de vroem-vroem klootzak rijdt hierna stapvoets weg alsof het geen motor maar een gewone fiets is. Ik kon het vanaf boven niet helemaal goed zijn, maar ik geloof dat hij nog net even ingehaald werd door een slak!

En zo zijn er nog meerdere motormongooltjes hier in de buurt. Die rijden niet zoals een normaal persoon zou doen door de straat! Een normaal persoon zou gas geven om op de toegestane snelheid door de straat te rijden, de zijstraten hier zijn niet eens zo lang. Nee, deze wegterroristen moeten om de meter het gas volledig opendraaien en dan weer loslaten zodat ze met veel te hoge snelheid en veel te veel vroem-herrie de hele rem van de motor naar de tyfus moeten knijpen om nog voor het einde van de straat te kunnen afremmen.

En vooral van de zomer, dan rijden deze vroem-hommels in T-shirts en korte broeken op de motor, met veel te hoge snelheden. Wat dan wel leuk zou zijn is als ze een keer flink hard op hun bek zouden gaan. Lekker een paar honderd meter over het asfalt van de straat schuren tot al het vlees tot op het bot eraf gescheurd als gehakt over straat uitgespreid ligt. Dan mag van mij de ambulance langs komen en mogen die ambulance-gasten ook even lekker vroemen met het gas. Kunnen die motormongolen vast wel waarderen.

Disclaimer: als jij ook tot het groepje mensen hoort dat zich maar altijd door alles en iedereen beledigd voelt en na het lezen van dit bericht ook weer zwaar in de psychische problemen raakt omdat iedereen altijd maar jou beledigd, dan wil ik graag het volgende zeggen: Jammer voor jou sukkel, kan me niks schelen!

Laat een reactie achter